Kassler- och rislåda

Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde innehåller detta recept.

 
Mycket god bjudrätt till fest. Ett bra recept som går att förbereda.
 
Tid: ca 50 min varav 20 minuters jobb    
4-6 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
 
Ingredienser:

Gör så här:

Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.

Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.

Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.

Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.  Riv till sist osten och strö ovanpå.

(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)

Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.

Det blev 13 matlådor med 380-400 gram i varje låda.

Kommentera

Publiceras ej