Kassler- och rislåda
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde innehåller detta recept.
- 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
- 0.5 kg kassler
- 1 st purjolök
- 3 dl grädde
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl chilisås
- ca 200 g riven ost
Gör så här:
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.
Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen. Riv till sist osten och strö ovanpå.
(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.
Det blev 13 matlådor med 380-400 gram i varje låda.
Kommentera